Bachs Blomsterterapi

Dråber til din sjæl

Den engelske læge Edward Bach (1886-1936) havde gennem livet en række oplevelser i naturen som var så konkrete, at han udviklede et terapeutisk system baseret på enkelthed, på kærlighed til blomster og træer og deres ”egenskaber”.

Dr. Bachs livsværk var baseret på studiet af grundtyperne blandt mennesker, et studie af patienter og deres reaktionsmønstre gennem 20-30 år. Dette indebærer ikke en skematisering eller et forsøg på at skære menneskegrupper over én kam. Det er en grundpille i dr. Bachs (og mit) livssyn og terapeutiske filosofi at ethvert menneske er et individ, et enestående fænomen. Dr. Bach kom efter mange års observation af patienter og lange vandringer i naturen frem til følgende:

      
 • En grundlæggende healing forudsætter en harmonisering af menneskets naturlige indre tilbøjeligheder, en forsoning mellem ”det vi kan være” (vort højere selv) og ”det vi er”.
 •     
 • Nøglen til en sådan ”forsoning med det naturlige i os” må findes i naturen.
 •     
 • Der findes blomster og andre vækster med særskilte egenskaber som kan spejle menneskets sjælelige træk og harmonisere disse.
 •     
 • Dr. Bach så først og fremmest sygdom som et tegn på at der var disharmoni mellem vor inderste natur og vor ydre personlighed. Han så ikke sygdom kun som et problem eller en forbandelse, som noget der skulle fjernes, men også som en mulighed til at vågne op, til at ændre på vor livsførsel, til at forstå mere af os selv og forholdet til andre mennesker. Til syvende og sidst var sygdom en mulighed for at blive mere lydhør overfor vores indre stemme, og følge den mere konsekvent, med øget forståelse af os selv og andre.
 •     
 • Dr. Bach fandt at det som forhindrede os i at følge vores indre vejledning, finde vores livsopgave og gøre det som er vigtigt og rigtigt for os i forhold til os selv og andre mennesker fra øjeblik til øjeblik, først og fremmest var de negative personlighedsmønstre som udtrykkes i vores negative emotioner, såsom frygt, aggression, arrogance og grådighed. Sådanne emotioner, og de negative tankemønstre og handlinger som ledsager dem, så Dr. Bach som en forhindring for at vores dybere natur kunne komme til syne. Hver af de 38 blomster han fandt, svarede til en af disse negative sindstilstande og bar i sig den kvalitet og harmoniserende kraft som kunne forvandle vore destruktive tanker, følelser og handlinger til de ressourcer som lå skjult i det negative emotionelle mønster.
 •     
 • Rescue er en lille del af denne blide, effektive behandlingsmetode og Rescue er et fantastisk remedie, når det handler om at dulme akut stress, angst og nervøsitet. Bachs Blomsterremedier er et komplet, helstøbt behandlingssystem bestående af de 38 remedier som - når vi kombinerer og bruger dem rigtigt - dækker hele spektret af menneskelige følelser og sindstilstande. Et system der virker lindrende på de fleste psykiske symptomer. Bachs blomsterremedier er også et fantastisk redskab til personlig og spirituel udvikling.

 

 

 


 

Klinik for Helhedsterapi
  • Klinik

   Rømøvej 14
   4800 Nykøbing Falster

   Mandag-Fredag: Efter aftale 


    

    

  • Kontakt

   Vibeke Frølich
   Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  

   Tel. 54 44 65 38